Stäng
Fasadbyte - Steg för steg
Fasadbyte - Steg för steg
Att ge ditt hus en snygg, slitstark och dessutom energieffektiv träfasad är en investering som du garanterat kommer att kunna räkna hem i längden. Att byta ut en gammal träfasad mot en ny är heller inget komplicerat projekt, men att vara åtminstone två–tre händiga personer som hjälps åt brukar vara bra. Var alltid noga med säkerheten om det är ett tvåplanshus som du ska arbeta med. Genom att hyra en byggställning blir arbetet både säkrare och roligare.
Ta hand om din träfasad
Ta hand om din träfasad
Trä är det vanligaste fasadmaterialet för småhus i Sverige, och inte undra på det. Trä är ett vackert och prisvärt material och svenskt trä är också ett utmärkt val ur miljösynpunkt. Våren och sommaren är den bästa tiden att se över dina träfasader och till att börja med bör du göra en bedömning av vilket skick träpanelen är i. Finns det brädor som behöver bytas ut, är det läge att bättra på med nya färgskikt, eller är det kanske bara dags att ge ditt hus en rejäl fasadtvätt?
Stenläggning – våra bästa tips
Stenläggning – våra bästa tips
Går du i tankar på att lägga marksten runt huset, på uteplatsen eller på uppfarten? Att lägga sten kan vara ett delvis krävande projekt, men å andra sidan är det ett arbete som du kommer ha glädje av under väldigt lång tid. Det första att ta ställning till när det handlar om stenläggning brukar vara valet mellan att använda betongplattor eller natursten.
Lägg ny trall på altanen med dolt skruvmontage!
Lägg ny trall på altanen med dolt skruvmontage!
Planerar du att bygga altan eller lägga ny trall? Då kan NKT Fasteners Deck Pro® verktyg vara precis det du behöver för att enkelt fixa drömaltanen! En altan med dolt skruvmontage är riktigt snyggt. Verktyget Deck Pro® gör inte bara arbetet smidigare, det ökar även effektiviteten och säkerheten samtidigt som slutresultatet blir stilrent och barfotavänligt.
Komposittrall-det bekväma alternativet
Komposittrall-det bekväma alternativet
Vad sägs om en altan byggd med trall som är riktigt tålig och enkel att ta hand om? Att lägga komposittrall på uteplatsen har blivit ett populärt val, och fördelarna är många. Komposittrall konstrueras av en mix av olika träfibrer och plaster, vilket ger ett material som är motståndskraftigt, skönt att gå på och så gott som underhållsfritt.
Listigaste sättet att sänka dina värmekostnader
Listigaste sättet att sänka dina värmekostnader
Fönster- och dörrbyten kan göra stor skillnad på elräkningen, men är som bekant också ett ganska omfattande projekt. Något som är betydligt enklare, och billigare, är att se till så att det finns välisolerande tätningslister på plats. De kan göra större skillnad än man tror.
Trallguide - vilken sorts trä?
Trallguide - vilken sorts trä?
Känslan att sätta fötterna på en solvarm träaltan på uteplatsen, finns det något bättre? Trallvirket är det som sätter känslan och utseendet på din altan och det finns en rad olika träslag och behandlingar att välja mellan. I vår trallguide har vi listat de vanligaste träalternativen och vilka praktiska egenskaper som är bra att känna till om dem.
Trä eller sten på uteplatsen?
Trä eller sten på uteplatsen?
Planerar du att anlägga en uteplats till villan eller sommarhuset? I så fall lär du snart hamna i valet mellan någon form av marksten och olika typer av trall. I vissa fall avgör platsens förutsättningar vad som blir mest praktiskt, men i många fall kan bägge alternativen fungera. Låt oss titta på hur de båda alternativen skiljer sig åt.
Vilka fönster passar stilen på mitt hus?
Vilka fönster passar stilen på mitt hus?
Funderar du på att byta ut fönsterna i ditt hus eller din stuga? Det allra första du bör fundera över är vilken stil och karaktär ditt hus har, och om du önskar att förstärka eller förändra den. Fönsterna utgör en större del av det visuella intrycket hos ett hus än många tänker på, och för att du ska bli nöjd även på lång sikt och ta hand om värdet på ditt hus finns ett antal principer som är bra att känna till.
Sänk värmekostnaderna med en energieffektiv ytterdörr
Sänk värmekostnaderna med en energieffektiv ytterdörr
Det finns som bekant många sätt att hålla nere sin energikonsumtion – men har du funderat över vad ditt val av ytterdörr kan betyda? Ofta står fönster och ytterdörrar i ett svenskt hus för en tredjedel av värmeläckaget, så om du då redan har bytt ut dina gamla fönster till nya, energieffektiva kan det kanske vara dags att se över din gamla ytterdörr.